Betala och låna med mobilen

Apple paysTekniken går framåt, speciellt när det kommer till mobilt användande. I dagarna lanserade Apple sin nya iPhone 6 och flera nya produkter, det blev genast succé och det verkar inte som att det finns några begränsningar i dagens teknik. Utöver den nya iPhone modellen så lanseras två helt nya produkter, Apple Watch och det nya betalsättet Apple Pay, där man använder sin iPhone och fingeravtrycksläsaren för att betala direkt i butiken. I.o.m utvecklingen av dessa tjänster så tänkte vi skriva lite om vad man kan göra med mobilen idag och vad vi kan förvänta oss framöver.

Apple Pay – Betala med din iPhone

Tänk dig att du går in i en butik och ska betala i kassan, du tar din iPhone och riktar den ett par sekunder mot en läsare som registrerar din telefon och sedan är alla dina varor betalda. Enkelt förklarat så kopplar du ett kreditkort till din iPhone och när du betalar så läser butikens system av telefonen som då skickar kontoinformation till butikens kassasystem. För att säkerställa att telefonen verkligen är din så använder du fingeravtrycksläsaren på din iPhone för att legitimera ditt köp.

Detta är framtiden som vi ser det och snart kommer man inte att behöva använda en plånbok, det räcker att man har med sig sin mobiltelefon. Apple Pay är en helt ny produkt och kommer först att kunna användas i de största butikerna runt om i USA. Systemet kommer sedan att utökas till flera andra länder i Europa och det är bara en tidsfråga innan den når Sverige.

SMS lånSMS lån – Låna pengar med mobilen

Att kunna betala i butiken med mobilen är helt nytt men att kunna låna pengar med mobilen är en möjlighet som funnits i flera år. Du kan ansöka om ett SMS lån med mobilen genom att skicka ett sms till ett kreditbolag som då gör en kreditupplysning och sedan betalar ut pengarna direkt till ditt konto. Hela processen och överföringen är väldigt snabb och oftast får du dina pengar samma dag, i bland så snabbt som på bara några minuter.

SMS lån har blivit väldigt populärt och i.o.m det flitiga användandet så har tjänsten också blivit kritiserad då många användare försatt sig i ekonomisk kris och hamnat hos Kronofogden. Numera är det hårdare regler för kreditbolagen så det är mindre risk att privatpersoner lånar mer än de kan betala. SMS lån är i vårt tycke en bra tjänst så länge den används på rätt sätt, till rätt saker.