Kan man tjäna pengar på Affiliate marknadsföring

Vad är affiliate marknadsföring

Affiliate marknadsföring är en typ av marknadsföring där man får betalt för att referera kunder till vissa butiker. Du kan t.ex. tipsa dina läsare om att en viss klädbutik säljer en snygg halsduk till ett bra pris och länka till sidan där de kan köpa halsduken. Klädbutiken betalar dig sedan en viss procent på försäljningspriset av alla sålda halsdukar samt allting annat som de kunder som du refererade köpte. Din procentsats kan variera men är vanligen mellan 5-10% av köpepriset.

Observera att du bara får pengar för att referera kunder till butiker som du har ett affiliate avtal med. Du kan inte referera kunder till vilken butik som helst och förvänta dig att få betalt.

Kan man tjäna pengar på en vanlig blogg

pengarJa, man måste inte ha en jätte populär webbsida för att tjäna pengar på affiliate marknadsföring. Med detta sagt så kan du givetvis tjäna mer med en stor blogg än en liten blogg. Även en liten blogg kan tjäna några hundralappar till några tusenlappar i månaden.

Hur mycket du kan tjäna beror inte bara på hur stor din blogg är utan också vad den handlar om. Ju dyrare produkter du skriver om desto mer pengar kan du tjäna på varje enskild affär som du genererar. Att tjäna 5% på en 50 000 kr Rolex ger ju mycket mer pengar än att tjäna 5% på en 99kr halsduk. Detta innebär inte att det alltid är bättre att skriva om dyrare saker för att det kan ofta vara mycket lättare att sälja massvis med halsdukar än det är att sälja en Rolex.

Vad som är bäst att sälja på din blogg beror helt på vad din blogg handlar om och vad dina läsare är intresserad av. Pröva dig fram tills du hittar vad som passar dig.

Är det lätt att tjäna pengar på affiliate marknadsföring

Nej. Det är inte lätt att tjäna pengar på affiliate marknadsföring. Eller jag ganska snarare skall säga att det inte är lätt att tjäna mycket pengar på affiliate marknadsföring. Om du är nöjd med att tjäna lite extra pengar på din blogg så kan det ofta vara relativt lätt.

Att det inte är lätt att tjäna pengar på detta sätt innebär inte heller att det är svårt. Alla kan tjäna pengar på denna typ av marknadsföring om de är villiga att anstränga sig. De flesta kan tjäna några tusenlappar extra i månaden om de är villiga att jobba några timmar extra på kvällarna efter jobbet. Det är dock viktigt att du inser att det tar tid att bli framgångsrik. Om du börjar idag kommer det ta minst 6 månader innan du börjar se effekterna av ditt jobb och det kommer troligen ta ett år innan du ser fullt resultat på det arbete du gör idag. Du måste vara villig att fortsätta jobba genom denna period trots att det till att börja med ser ut som att det inte ger något resultat alls. När du väl börjar att se resultat så kommer du dock ofta att se snabba inkomstökningar.

Kan man leva på affiliate marknadsföring

Ja det är absolut möjligt att leva på affiliate marknadsföring. Det finns massvis med svenskar och hundratusentals människor runt om jorden som lever på affiliate marknadsföring. Det kan vara ett trevligt yrke som låter dig bestämma dina egna arbetstider. Men det kräver också att du är villig att jobba mycket hårt och under de första åren måste du räka med att jobba långa dagar med låg lön. Det tar normalt flera år innan man kommer ikapp sina lönearbetande kollegor.

Om du vill leva på affiliate marknadsföring så är det bäst att börja med det som en hobby. Jobba två tre timmar om dagen med det tills du kan tillräckligt mycket och tjänar tillräcklig mycket för att säga upp dig och börja arbeta på heltid. Ett mycket bra alternativ är att börja med affiliate marknadsföring medan man är student vid ett universitet. Då har man normalt mycket tid över och flera år på sig att komma igång riktigt innan man tar examen och måste kunna leva på det.