Att tänka på om vill att din webbsida skall synas

synas

Internet har vuxit sig väldigt stort och det kan idag vara svårt att synas bland alla andra webbsidor på webben som skriver om samma saker. Det enklaste sättet att få intresserade läsare att läsa dina artiklar är genom att få dem att synas högt upp i sökmotorer såsom Google när någon söker för en viss term. Ingen vet exakt vad som får en viss webbsida att visas över en annan i Google. Detta är en väl bevarade hemlighet som Google inte vill att någon skall veta så att ingen kan manipulera resultaten. Det finns dock en rad saker som du kan tänka på när du skriver dina artiklar som ökar chansen att din artikel skall synas. Här nedan kommer vi att titta på några av de viktigaste sakerna du skall tänka på.

Skriv bra artiklar

Detta kanske låter självklart men väldigt mycket som postas på internet är inte särskilt bra. Om du vill att så många som möjligt skall läsa det du skriver så skall du skriva så bra artiklar du kan. Det gör inget om en artikel blir lång. Skriv så mycket som krävs för att förklara det du vill förklara på ett bra sätt. Bra artiklar har inte bara större chans att ranka högt i Google utan de kommer också ge dig högre respekt bland dina läsare och göra det troligare att de köper dina produkter. (om du vill sälja något)

An annan fördel med att skriva bra artiklar är att dina läsare är mer troliga att länka till bra artiklar än dåliga artiklar.

Tänk på vad du vill synas för

Tänk igenom vad det är du vill säga och vilka nyckelord individer som letar efter den informationen i Google kan tänkas söka efter innan du börjar skriva din artikel. När du vet det skall du se till att få med dessa ord eller fraser ett antal gånger i artikeln. Var försiktig med hur mycket du använder nyckelordet. Den tiden då man kunde spamma en text med det nyckelord man ville ranka för är sedan länge över. Det är numera sällan en bra ide att använda en fras mer än 10 gånger. Men antalet gånger man kan använda en viss fras beror givetvis på hur lång en text är. Ju längre den är desto fler gånger kan du använda den.

Använd synonymer för den fras du vill synas för i texten.

Undvik långa textstycken

Undvik att skriva alltför långa textstycken. Ett textstycke skall aldrig innehålla information om flera olika saker. Börja ett nytt stycke när du börjar prata om något nytt.

Använd en ny titel regelbundet. Försök att inte skriva något textblock längre än 300 ord innan du lägger till en ny titel.

Använd korrekt titelstruktur

Titlar skall hjälpa till att strukturera texten. En text skall aldrig ha mer än en h1 titel men kan ha ett obegränsat antal h2, h3 titlar. H2 är en under titel för h1 och skall avse information som är direkt hänförlig till huvudämnet. Om du vill strukturera information relaterad till en h2 titel så skall du använda h3 osv. När du går tillbaka till ett nytt huvudämne relaterat till h1 så går du tillbaka upp till h2.

Ett exempel som använder fåglar för att vissa hur strukturen skall vara

H1 – Fåglar
H2 – Finkar
H3 – Gråfink
H3 – Gouldfink
H2 – Sparvar
H3 – Gråsparvar
H2 – Papagojor
H3 – Amazon Papegoja
H4 – Gulnackad Amazonpapegoja
H3 – Kakaduor

Var inte rädd att skriva långa texter

Långa texter kan ofta ranka bättre än korta texter. Detta beror vanligtvis på att längre texter ofta är bättre och innehåller mer fakta än kortare artiklar. Men du skall inte skriva en lång artikel om du inte har något att säga. Försök att få in så mycket information som möjligt i din artikel utan att den känns rörig.

Använd bilder

Illustrera alla dina artiklar med bilder detta gör dem lättare att läsa och mer lockande. Det ger också artikeln en bättre chans att ranka i Google. Glöm inte att ange bra beskrivande ALT texter.